Què és la Fira de l’Albufera?

L’origen de la I Fira de l’Albufera es remunta al procés participatiu promogut durant el Projecte LIFE+ Seducció Ambiental en els anys 2009-2012. En este procés s’intenta involucrar i implicar els diferents agents polítics, socials i econòmics que intervenen en el desenvolupament socioambiental del Parc Natural de l’Albufera de València, a fi de posar en alça la importància de la participació pública en la gestió dels espais naturals.
Com a resultat s’organitzà la I Fira de l’Albufera en els Jardins del Real de València, al novembre de 2011. Una gran trobada d’entitats que van oferir una àmplia varietat d’activitats al públic en general. El nombre total d’entitats participants i representades va ser de 50.

Conscients de la importància del moviment que havia començat a l’empar d’este projecte europeu, es decidix convocar a tots els col•lectius a la Jornada d’ Agermanament d’Associacions i Entitats de l’Albufera de València. L’objectiu és que siguen els propis col•lectius els que prenguen les regnes del procés de participació i coordinació sembrat per Seducció Ambiental.

D’esta Jornada naix el Grup de Treball Fira Albufera encarregat d’organitzar la segona edició de la Fira d’Associacions i Entitats de l’Albufera. Este Grup de Treball, format per 12 persones de diferents associacions, es va involucrar amb il•lusió i gran esforç en l’organització de l’esdeveniment.
La II Fira de l’Albufera es va desenrotllar els dies 21 a 23 de juny, en l’incomparable marc del Port de Silla. El nombre total d’entitats participants i representades en esta Fira va ser de 51. Una vegada finalitzada la II Fira de l’Albufera al juny de 2013, el Grup de Treball Fira Albufera, ha realitzat una avaluació de la mateixa per a veure quines coses es poden millorar amb vista a la següent edició en 2014.
El primer de tot ha sigut cercar de donar-li entitat a este grup de treball. La creació de plataformes d’organització estables entre associacions amb àmbit d’actuació en el Parc Natural de l’Albufera ha donat el seu fruit enguany amb la constitució jurídica d’esta associació sense ànim de lucre: ASSOCIACIÓ CULTURAL FIRA ALBUFERA.

Amb la mateixa filosofia i il•lusió es prepara la III Fira de l’Albufera. Ha començat un procés que no ha de parar. Hem de continuar reforçant la coordinació de totes les associacions i moviments socials. Només així s’aconseguirà que l’Albufera avance i no quede oblidada.

Anuncios